2022: Appointment to Fotogalleriet Board, Oslo

 

Photo credit: Jannik Abel

I 2022 implementerer Fotogalleriet nye vedtekter for å fordele makt i ledende posisjoner og for å styrke galleriets ansvar basert på innbyggernes mangfold. Fotogalleriets formålsparagraf, skrevet i 1979, ble endret i fjor for å sikre en fremtid med tydelig fokus på samfunnsansvar. Styret er derfor fra 2022 utvidet med to medlemmer og to varamedlemmer – både for å sikre at styret speiler samfunnet, men også for å styrke Fotogalleriets strategiske arbeid i tiden fremover!

Ved Forbundet Frie Fotografers generalforsamling i 2022 ble Anne Szefer Karlsen valgt som ny styreleder. Som et resultat av vedtektsendringene er Chiara Ayad og Nastaran Kowkabi valgt inn som styremedlemmer. Thora Dolven Balke fortsetter i sitt verv som styremedlem, mens tidligere varamedlem Andreas Bennin rykker opp som fullverdig styremedlem. Gabrielle Paré og Leslia Vasylchenko inntrer som varamedlemmer.

Anne Szefer Karlsen, ny styreleder i Fotogalleriet, sier:

"Det er en stor ære å rykke opp fra styremedlem til styreleder i Fotogalleriets styre. Etter en grundig prosess over flere år, der vi har rådført oss med organisasjoner som Masahat, og gode samarbeidspartnere som TrAP, er vi endelig kommet til en korsvei der Fotogalleriet tar skrittet inn i en fremtid som speiler samfunnet og som både strukturelt og institusjonelt støtter visjonen til vår kunstneriske leder Antonio Cataldo. Jeg vil takke avtroppende styreleder Morten Andenæs for særs godt samarbeid, og ser frem til å fortsette samarbeidet med Fotogalleriets fantastiske stab og til å bli kjent med det nye styret."